AutoMaatje Uithoorn weer van start!

Er is hard gewerkt aan het voorbereiden van de herstart van AutoMaatje Uithoorn en we zijn blij dat vanaf  dinsdag 18 augustus a.s. deze vrijwillige vervoerservice weer kan gaan ‘draaien’. Met in achtneming van de RIVM-maatregelen, het protocol van de ANWB en de beschikbare vrijwilligers, zal AutoMaatje Uithoorn in een afgeslankte en aangepaste vorm herstarten.

Om zoveel mogelijk deelnemers van dienst te kunnen zijn, zal het in eerste instantie niet mogelijk zijn meerdere ritten per week te reserveren. Verder zal de nadruk liggen op het rijden van noodzakelijke ritten (ziekenhuis, fysiotherapeut, huisarts, oogarts, enz).

Omdat de afstandsregel van 1,5m in een auto niet kan worden gehandhaafd, zijn er een aantal voorwaarden waaraan we moeten voldoen om een rit uit te kunnen voeren. Hierin hebben we de RIVM-richtlijnen en richtlijnen vanuit het protocol van de ANWB meegenomen:

Bij reservering zullen een aantal gezondheidsvragen worden gesteld
De chauffeur zal, voordat de rit aanvangt, een tweetal controlevragen stellen
Deelnemer is verplicht een mondkapje te dragen (en dient deze zelf mee te nemen).
Deelnemer dient in staat te zijn om zelfstandig in- en uit te stappen en dient op de achterbank plaats te nemen, rechtsachter de chauffeur (onze chauffeurs hebben een aantal handige ‘tips en trics’ die dit kunnen vergemakkelijken).
Vrijwilligers dragen ook allemaal (verplicht) een mondkapje
Na elke rit wordt het voertuig minimaal 10 minuten gelucht en contactoppervlakken en aanraakpunten worden gereinigd.
Betaling zo gepast mogelijk. Geld wordt op een daarvoor bestemd bakje of schaaltje gelegd.

Tenslotte is de bereikbaarheid van onze dienst aangepast. U kunt ons telefonisch bereiken op dinsdag t/m donderdagochtend van 9 tot 12:00 uur via

0297-303103

Een mail kunt u sturen naar: automaatje@uithoornvoorelkaar.nu

Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen omtrent het virus in Nederland scherp in de gaten houden en zullen we, als dat nodig blijkt, onze diensten daarop aanpassen.

Wij hopen dat we de komende tijd ‘onze’ deelnemers weer wat meer mogelijkheden kunnen bieden, maar we kijken vooral uit naar dat praatje in de auto!