3.000 ritten voor AutoMaatje Uithoorn

ANWB AutoMaatje Uithoorn 3000 ritten

ANWB Automaatje Uithoorn heeft de drieduizendste rit mogen rijden, een prachtige mijlpaal! Deze bijzondere rit werd gereden door vrijwillige chauffeur Kees Spaargeren. Hij bracht mevrouw Mulder naar haar zoon in Nieuwveen en uiteindelijk weer terug naar het Hooge Heem. Mevrouw Mulder is een enthousiaste deelneemster van het eerste uur en is heel bij met de dienstverlening van AutoMaatje.

Kees is al sinds het begin verbonden aan AutoMaatje Uithoorn, hij ging in 2019 met pensioen en wilde ook wat vrijwilligerswerk doen maar zonder vaste verplichtingen. Na enig zoeken kwam hij bij ANWB Automaatje terecht, waarbij hij in december 2019 is gaan rijden. Kees vindt het erg leuk om zo’n 2 tot 3 ritjes per week te doen, dus heeft al vele ritten op zijn naam staan. En mevrouw Mulder? Die heeft hij al diverse keren met veel genoegen vervoerd!

Kees en mevrouw Mulder werden op de nieuwe locatie aan de Kuyperlaan feestelijk ontvangen. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, bedankte coördinator Huib Vogelaar de vrijwilligers van AutoMaatje hartelijk. “Afgelopen periode was heel bijzonder door de coronapandemie. We zijn er trots op dat jullie ondanks de opgelegde beperkingen, het mogelijk hebben gemaakt dat we veel mensen toch konden blijven helpen.”

Kent u AutoMaatje eigenlijk al? Bij ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om een ritje naar de kapper, de huisarts of het ziekenhuis, maar zeker óók naar een vriend(in) om weer eens lekker op de koffie gaan of om naar de bibliotheek te gaan. De deelnemer betaalt hiervoor een kleine tegemoetkoming in de kosten aan de chauffeur.

Neem contact op met AutoMaatje Uithoorn

Wilt u ook gebruik maken van AutoMaatje? Of lijkt het u leuk om als chauffeur of planner aan de slag te gaan? Neem dan contact op met:

0297-303103 automaatje@uithoornvoorelkaar.nu 

of klik hier voor meer informatie over ANWB AutoMaatje in Uithoorn. 

AutoMaatje Uithoorn is een samenwerking tussen Uithoorn voor Elkaar, de gemeente Uithoorn, de ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers.